Μετακόμιση σπιτιού..

Πριν τη μετακόμιση ή την μεταφορά των πραγμάτων σας, ελέγξτε αν στο καινούργιο σας σπίτι λειτουργούν τα πάντα στην εντέλεια.

Τι να ελέγξετε: Εάν λειτουργούν όλα τα φώτα του σπιτιού και οι πρίζες (κυρίως αυτές στις οποίες θα μπουν το πλυντήριο, το ψυγείο, η τηλεόραση, τα πορτατίφ). Μην ξεχνάτε και το κουδούνι της εξώπορτας και του θυροτηλεφώνου. Επιπλέον, λειτουργείστε την κεντρική θέρμανση ακόμη και αν δεν την χρειαστείτε τους πρώτους μήνες της διαμονής σας.

Πιο συγκεκριμένα:
Μπάνιο: Ελέγξτε τις βρύσες, το καζανάκι, το θερμοσίφωνα ή γενικότερα την παροχή ζεστού νερού, την παροχή νερού του πλυντηρίου καθώς και την αποχέτευση και αν επαρκούν τα πιαστράκια για τις πετσέτες γιατί μπορεί να χρειαστεί να τρυπήσετε.
Κουζίνα: Ελέγξτε την βρύση, την παροχή ζεστού νερού και την αποχέτευση εάν έχει βουλώσει. Βεβαιωθείτε εάν χωράει το ψυγείο και η κουζίνα σας στον καινούργιο χώρο και εάν επαρκούν οι πρίζες για τις μικροσυσκευές. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε τη σωστή λειτουργία του απορροφητήρα.
Μπαλκόνια ή αυλή: Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι οι χαλασμένες ή βουλωμένες υδρορροές. Και επειδή όλα συμβαίνουν όταν δεν πρέπει να συμβούν, φροντίστε να τσεκάρετε και αυτό το μέρος του σπιτιού πριν την μετακόμιση των επίπλων. Εάν έχετε μικρά παιδιά, τοποθετείστε τα προστατευτικά κάγκελα ή την σήτα στο μπαλκόνι πριν πάτε τα παιδιά στο σπίτι.
Τζάκι: Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, εάν το σπίτι διαθέτει τζάκι, ανάψτε το και ελέγξτε την καλή λειτουργία του εγκαίρως.
Χωρητικότητα δωματίων: Σχεδιάστε το νέο σας σπίτι πριν πάτε. Με χαρτί, μολύβι και μια μεζούρα περάστε μια μέρα μετρώντας και τοποθετώντας πρώτα στο χαρτί τα πράγματά σας. Έτσι θα δείτε αμέσως και πριν ξεκινήσει η μετακόμιση τα πιθανά προβλήματα, π.χ. εάν ένα έπιπλο δεν χωράει εκεί που το θέλετε, οι ντουλάπες δεν είναι αρκετές, το σαλόνι δεν έχει αρκετές πρίζες κλπ. Βλέποντας όλα αυτά τα ζητήματα από πριν, θα βρείτε και τις λύσεις, οπότε η μετακόμισή σας θα γίνει πιο απλή.

Η μεταφορική Καλορίζικο μπορεί να σας προμηθεύσει με ό,τι χρειάζεστε για την μετακόμισή σας, ακόμη και να αναλάβουμε το πακετάρισμα.