Το κλειδί για μια επιτυχημένη μεταφορά και μετακίνηση βαρέων αντικειμένων, είναι να χρησιμοποιήσουμε πιο πολύ το μυαλό μας, παρά τους … μυς μας !

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα βαριά αντικείμενα και έπιπλα μπορούν να χωρέσουν και να «περάσουν» μέσα από τα ανοίγματα και γύρω από τις γωνίες του σπιτιού σας.Αν νομίζετε ότι κάποιο έπιπλο είναι πολύ μεγάλο ώστε να χωρέσει μέσα από κάποια πόρτα, τότε θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το συγκεκριμένο έπιπλο για να αποφευχθούν τυχόν γρατσουνιές στην πόρτα και στους τοίχους ή στο πάτωμα (ειδικά αν είναι ένα πάτωμα ξύλινο).

Στη συνέχεια, σκεφτείτε προσεκτικά το πώς μπορείτε να μετακινήσετε τα βαριά αντικείμενα με την ελάχιστη πίεση από εσάς. Μόλις αποφασίσετε μια στρατηγική, καλέστε μας για να σας δώσουμε μια προσφορά για την μεταφορά τους. Δεν έχετε να χάσετε απολύτως τίποτα!

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε υπομονή, μην βιαστείτε να τελειώσετε σε μια ώρα, μετακινήστε τα έπιπλά σας προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αποφύγετε τους τραυματισμούς τόσο σε εσάς όσο και στα υπάρχοντά σας. Εάν είναι απαραίτητο, βρείτε κάποιους βοηθούς.

Συσκευασία βαρέων αντικειμένων πριν τη μετακόμιση

Όταν μετακινείτε βαριά αντικείμενα, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να ελαφρύνετε τα αντικείμενα αυτά, αφαιρώντας όλο το περιεχόμενό τους, εάν αυτό είναι δυνατόν.

Για παράδειγμα, δεν είναι πολύ έξυπνο να μεταφέρουμε ένα γραφείο εάν είναι γεμάτο με βιβλία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αδειάσει και αφαιρέσει όλα τα εσωτερικά ράφια αν πρόκειται για μία ντουλάπα ή μία βιβλιοθήκη. Με αυτόν τον τρόπο θα το ελαφρύνετε και θα αποτρέψετε ζημιές που μπορούν γίνουν τη στιγμή που θα περιστρέψετε το έπιπλο ώστε να χωρέσει από μία πόρτα.

Να είστε προσεκτικοί με τα βαριά αντικείμενα, όπως ψυγείο, φούρνος, ντουλάπια κτλ, κατά τη συσκευασία συσκευών της κουζίνας (μία κουζίνα έχει συνήθως τον περισσότερο εξοπλισμό, οπότε θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευασία του).

Η συσκευασία των βαρέων αντικειμένων πριν τη μετακόμιση είναι απαραίτητη, ιδίως αν πρόκειται να μεταφέρετε ξύλινα έπιπλα. Με την συσκευασία τους θα προστατεύσετε τα έπιπλα από φθορές αλλά ταυτόχρονα θα αποτρέψετε τις ζημιές και τα σημάδια στους τοίχους.

Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια επίπλων και κουβέρτες και δέστε τα με ταινία γύρω από το έπιπλο. Βεβαιωθείτε ότι οι κουβέρτες είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να μην σας εμποδίζουν να έχετε καλή λαβή του επίπλου, για την μεταφορά του.

Η μεταφορική Καλορίζικο με έδρα την Αθήνα αναλαμβάνει τη συσκευασία οποιουδήποτε αντικειμένου έχετε. Απευθυνθείτε στους επαγγελματίες και έτσι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Μερικές αποτελεσματικές συμβουλές για τη μετακίνηση βαρέων αντικειμένων

Να θυμάστε ότι να σπρώχνουμε ένα βαρύ αντικέιμενο, είναι πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό από το να τραβάμε το αντικείμενο.

Έτσι, εάν κάποιο αντικείμενο είναι πολύ βαρύ για να το σηκώσετε, θα πρέπει να το σπρώξετε (αν όχι εσείς, κάποιος άλλος που σας βοηθάει) , και όχι να το τραβήξετε. Μην ξεχνάτε ωστόσο, ότι όταν σπρώχνετε ένα αντικείμενο πάνω στο πάτωμα, πρέπει να βάζετε παλιές κουβέρτες ή χαλιά από κάτω.

Δεν θέλετε να κάνετε ζημιά στο δάπεδο! Για να μετακινήσετε ένα βαρύ αντικείμενο, όπως ένα ψυγείο, θα είστε στη πίσω μεριά του, θα το γύρετε προς τα πάνω σας και θα το «περπατήσετε» αργά από πλευρά σε πλευρά.

Μεταφορά βαρέων αντικειμένων από τις σκάλες

Για να μεταφέρετε κάποια βαριά αντικείμενα από τις σκάλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ξύλινες τάβλες ή/και μαδέρια σαν ράμπα.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο φίλοι για να σας βοηθήσουν. Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε το αντικείμενο σε ένα πάπλωμα ή βαριά κουβέρτα. Eλέγξτε την κάθοδο με τον ώμο σας, καθώς σκύβετε με προσοχή, σηκώνοντας το μπροστινό άκρο του αντικειμενου λίγο με τα δύο χέρια.

Καλέστε τη μεταφορική μας για και τη μεταφορά –  μετακόμιση των βαρέων ή και όλων των αντικειμένων σας θα την αναλάβουμε εμείς!

Μεταφορά μεγάλων τηλεοράσεων

Προετοιμάστε τη συσκευασία τους με κουβέρτες ή μαξιλάρια επίπλων. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε από τη μεταφορική εταιρεία να σας προμηθεύσει με τα ανάλογα υλικά συσκευασίας.

Εάν έχετε ακόμα το αρχικό κουτί συσκευασίας της τηλεόρασής σας, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε για τη μεταφορά της.Μην μετακινείτε την τηλεόραση μόνος σας. Μερικές τηλεοράσεις είναι πολύ μεγάλες αν και όχι απαραίτητα βαριές.Σε αυτή τη περίπτωση ίσως να σκεφθείτε ότι είστε σε θέση να την μεταφέρετε μόνος σας, αλλά γιατί να το ρισκάρετε ;

Καλέστε έναν φίλο να σας βοηθήσει, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς και πιο ασφαλές για την τηλεόρασή σας!
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για τη μετακόμισή σας ή οτιδήποτε χρειάζεστε να μεταφέρετε !

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Σε μια προσπάθεια της Μεταφορικής μας για μείωση του κόστους αλλά αυξημένης ποιότητας στον πελάτη μας καταφέραμε να παρέχουμε μικρομεταφορές, μετακομίσεις και ανυψωτικά μηχανήματα σε εκπληκτικές τιμές.