Με τις συμβουλές της εταιρείας Καλορίζικο, η συσκευασία κουζίνας θα σας φανεί παιχνιδάκι. Προστατέψτε και συσκευάστε τα εύθραυστα αντικείμενα της κουζίνας σας με τις παρακάτω μεθόδους και με λίγη προσοχή στη μεταφορά τους, θα φτάσουν στο νέο σας σπίτι ασφαλή.

Πώς συσκευάζω πιάτα;

 • Προετοιμασία της κούτας: Επιλέξτε μία κούτα μεσαίου μεγέθους και ευθυγραμμίστε το κάτω μέρος με τσαλακωμένο χαρτί συσκευασίας.
 • Καλύψτε το πιάτο: Τοποθετήστε το πιάτο στο κέντρο του χαρτιού συσκευασίας. Πιάστε μια γωνία πολλών φύλλων χαρτιού ταυτόχρονα και τραβήξτε την πάνω από το πιάτιο. Θα πρέπει να καλύπτεται πλήρως.
 • Στοίβα και κάλυμμα: Τοποθετήστε ένα δεύτερο πιάτιο πάνω από το πρώτο και, κινώντας δεξιόστροφα, πιάστε την επόμενη γωνία του χαρτιού και τραβήξτε τη πάνω από το δεύτερο πιάτο. Τοποθετήστε ένα τρίτο πιάτο. Πιάστε τις υπόλοιπες δύο γωνίες και διπλώστε πάνω το πιάτο, όπως κάνατε με τις δύο πρώτες γωνίες. Για μικρότερα πιάτα, μπορείτε να στοιβάζετε μεγαλύτερες ποσότητες μαζί. Κατά κανόνα, οι στοίβες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τη διάμετρο του πιάτου.
 • Τυλίξτε: Γυρίστε την τυλιγμένη στοίβα από πλάκες ανάποδα στο χαρτί σας. Τυλίξτε όλα τα πιάτα μαζί. Ξεκινήστε με μια γωνία του χαρτιού συσκευασίας και τραβήξτε δύο φύλλα πάνω από τα πιάτα. Καλύψτε ξανά τη δέσμη τραβώντας την επόμενη γωνία, κατόπιν την τρίτη γωνία και μετά την τέταρτη. Για μη εύθραυστα πιάτα, μπορείτε να συσκευάσετε πέντε ή έξι σε μια στοίβα.
 • Συσκευασία: Σφραγίστε τη στοίβα με ταινία συσκευασίας και τοποθετήστε τη στην κούτα έτσι ώστε τα πιάτα να στέκονται στην άκρη.

Συσκευασία γυάλινων μπολ

 • Η Θέση: Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι (-μπολ) προς τη μία γωνία του χαρτιού συσκευασίας. Τραβήξτε την πλησιέστερη γωνία του χαρτιού πάνω από το φλιτζάνι (-μπολ).
 • Προσθέστε ένα άλλο ποτήρι: Δημιουργήστε έτσι ”φωλιά” για ένα δεύτερο φλιτζάνι (-μπολ), δίπλα στο πρώτο φλιτζάνι (-μπολ), με το χαρτί μεταξύ των δύο.
 • Τραβήξτε και τυλίξτε: Τραβήξτε τις δύο πλευρικές γωνίες προς τα πάνω, μία προς μία, και πιέστε τις μέσα στο δεύτερο κύπελλο.
 • Roll και Pack: Κρατήστε τα δύο φλιτζάνια μαζί και τα κυλήστε στην υπόλοιπη γωνία. Τοποθετήστε τα φλιτζάνια (-μπολ) σε κατακόρυφη θέση, με το πάνω μέρος του ποτηριού προς τα κάτω, κοντά στην κορυφή της κούτας. Μην στοιβάζετε βαριά αντικείμενα πάνω από αυτά.

Συσκευασία (κολωνάτων) ποτηριών

 • Γεμίστε τα Ποτήρια: Πριν περιτυλίξετε τα γυάλινα σκεύη γεμίστε τα με χαρτί συσκευασίας.
 • Τυλίξτε: Τοποθετήστε το γυάλινο ποτήρι στη γωνία του χαρτιού συσκευασίας και κυλήστε το με μία ή δύο ολόκληρες περιστροφές (ανάλογα με το μέγεθος). Φέρτε τις πλευρές του χαρτιού συσκευασίας προς το ποτήρι και πάνω από αυτό το χαρτί που μόλις φέρατε, συνεχίστε να το ρολάρετε προς την απέναντι γωνία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό συσκευασίας με φυσαλίδες, εάν θέλετε πρόσθετη προστασία.
 • Συσκευασία και ετικέτα: Τοποθετήστε τα ποτήρια προς την κορυφή του κουτιού (Τοποθετήστε βαρύτερα αντικείμενα – πιάτα, κανάτες κλπ. – κάτω). Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα κάθετα, με το πάνω μέρος του ποτηριού προς τα κάτω, – ποτέ οριζόντια. Καθώς συσκευάζετε κάθε στρώση μιας κούτας, τοποθετήστε τσαλακωμένο χαρτί συσκευασίας στα κενά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσθέστε ετικέτα ευθραύστου στην κούτα, καθώς επίσης και τί περιλαμβάνει.