Τα φυτά αποτελούν μέρος του σπιτιού μας. Εάν έχετε περάσει μήνες ή χρόνια φροντίζοντας τα φυτά σας, μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτείτε να τα αφήσετε πίσω ή να τα παραδώσετε όταν μετακομίζετε. Ευτυχώς, τα φυτά μπορούν να μεταφερθούν- απλώς χρειάζονται λίγο προγραμματισμό. Παρακάτω θα δείτε συμβουλές της μεταφορικής μας για τη μεταφορά φυτών.

Πώς θα μεταφέρουμε τα φυτά σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος των φυτών που έχετε για να αντιμετωπίσουμε. Αν τα περισσότερα είναι σε γλάστρες, η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αλλά για υπαίθρια φυτά ή μεγαλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Μεταφορά φυτών | Μετακομίσεις Αθήνα Καλορίζικο

Μεταφορά φυτών | Μεταφορές – Μετακομίσεις Αθήνα Καλορίζικο

Μεταφορά φυτών εσωτερικού χώρου

Τα μικρά φυτά είναι τα πιο εύκολα να μεταφερθούν, αφού μπορείτε να τα κρατήσετε στις είδη υπάρχουσες γλάστρες τους και απλά να τα τοποθετήσετε σε ανοιχτή κούτα για τη μεταφορά τους.

Είναι μια καλή ιδέα να γεμίσετε τα κενά της κούτας με χαρτί για να αποτρέψετε την μετακίνηση των φυτών είστε εν κινήσει.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές μεταφορικές εταιρείες δεν μπορούν να μεταφέρουν φυτά. Η μεταφορική μας, όμως, μπορεί. Μπορείτε να δείτε δείγμα της μεταφορικής μας στην ιστοσελίδα μας.

Μεγαλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου ίσως χρειαστεί να κλαδεύονται προτού τα μεταφέρετε. Εάν έχει κρύο την ημέρα της μετακόμισης, τυλίξτε τα φυτά σας με ναϊλον για να τα προστατεύσετε και να τα κρατήσετε ζεστά.

Πολλά φυτά είναι αρκετά ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας, έτσι θέλετε να τα κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο σταθερά στη δική τους.

Μεταφορά φυτών | Μετακομίσεις Αθήνα Καλορίζικο

Μεταφορά φυτών | Μεταφορές – Μετακομίσεις Αθήνα Καλορίζικο

Εάν μετακομίζετε σε μεγάλη απόσταση με τα φυτά στο αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να τα φροντίζετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Φροντίστε τα όπως θα κάνατε με τα κατοικίδιά σας. Ιδανικά θα πρέπει να τα πάρετε μαζί σας, αν σταματήσετε τη νύχτα.

Μην τα αφήνετε στο αυτοκίνητο – γιατί εάν γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας πολύ ζεστό ή πολύ κρύο, τα φυτά μπορεί να υποστούν ζημιά. Εάν ανησυχείτε για να κάνετε τη μεταφορά τους, μόνοι σας, μπορεί να το αναλάβει η μεταφορική μας!! Ίσως να είστε καλύτερα να μην τα μεταφέρετε μόνοι σας εάν δεν έχετε αρκετό χώρο στο αμάξι.

Μεταφορά φυτών εξωτερικού χώρου

Τα υπαίθρια φυτά μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να μετακινηθούν, επομένως πρέπει να το εξετάσετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Ίσως να είναι ευκολότερο να αφήσετε κάποια φυτά πίσω αν η διαδικασία πρόκειται να είναι πολύ περίπλοκη.

Μεταφορά φυτών | Μεταφορές - Μετακομίσεις Αθήνα Καλορίζικο

Πριν μεταφέρετε τα μεγαλύτερα φυτά, είναι καλή ιδέα να τα κλαδέψετε. Αυτό διευκολύνει τη μεταφορά τους και μπορεί να βοηθήσει στην πύκνωσή τους όταν τα φυτέψετε ξανά. Θα πρέπει επίσης να ποτίζονται καλά πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, για να βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες και το έδαφος παραμένουν υγρές κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκάψετε τα φυτά σας, φροντίζοντας να αφήσετε πολύ χώμα γύρω από τις ρίζες και διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερη ρίζα.

Για τα μικρότερα φυτά, οι ρίζες και το χώμα μπορούν να τοποθετηθούν σε χάρτινες σακούλες – αυτό είναι καλύτερο από το πλαστικό επειδή επιτρέπει στα φυτά να αναπνέουν.

Για μεγαλύτερα φυτά δέντρα και θάμνους, η ρίζα και το χώμα πρέπει να τυλιχτεί σε λινάτσα ώστε να είναι πιο σφιχτά.

Τα φυτά μπορούν να παραμείνουν τυλιγμένα έτσι για μερικές εβδομάδες, αρκεί να ποτίζονται και να μην είναι πολύ ζεστά, ώστε να έχετε χρόνο για να κάνετε αυτή την προετοιμασία.

Φροντίστε να τα κρατάτε στη σκιά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, καθώς τα φυτά μπορεί να είναι αρκετά ευαίσθητα στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Μόλις φτάσετε στο νέο σπίτι σας, θα πρέπει να επανατοποθετήσετε τα πάντα το συντομότερο δυνατό.

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστούν στο νέο χώμα εάν κάνετε μεταφύτευση, οπότε ίσως να μην φαίνονται αμέσως τόσο λαχταριστά και υγιή όπως κάποτε. Αλλά με το χρόνο και τη φροντίδα, θα είναι ευτυχισμένα και θα ακμάζουν στο νέο σας σπίτι!

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Μπουμπούκη και το Green Future για τις πολύτιμες συμβουλές του!