Για αιώνες, τα προβλήματα των παρασίτων ήταν πηγή μεγάλης απογοήτευσης για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Οι ελεγχος παρασιτων- μετακόμιση αθήναπαρασιτικές επιθέσεις δεν προκαλούν μόνο ζημιές στο σπίτι μας, αλλά μπορούν επίσης να είναι επιζήμιες για την υγεία μας. Ο έλεγχος παρασίτων είναι εξίσου σημαντικός όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι. Θέλετε να σιγουρευτείτε ότι δεν μετακομίζετε σε ήδη μολυσμένο μέρος ή οτι δεν τα φέρνετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε; Λάβετε προληπτικά μέτρα για τον έλεγχο των παρασίτων κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης με τις χρήσιμες συμβουλές μας παρακάτω.

Πρόληψη παρασίτων

Όσον αφορά την τρέχουσα κατοικία σας, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τη μεταφορά ανεπιθύμητων ζώων στο νέο σας χώρο. Το καθαρό σπίτι καθίσταται δύσκολο για τα περισσότερα παράσιτα να αναπαράγονται και να πολλαπλασιάζονται. Τα ακατάστατα σπίτια δημιουργούν ένα ασφαλές καταφύγιο για τα παράσιτα και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Διατηρώντας το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο βοηθάτε πολύ στην πρόληψη των επιβλαβών οργανισμών.

  • Μην αφήνετε έξω τα τρόφιμα που μπορούν να τρέφονται από αυτά οι ενοχλητικοί ”επισκέπτες ”, όπως τα ποντίκια.
  • Κρατήστε όλα τα εναπομείναντα τρόφιμα σε σφραγισμένα δοχεία.
  • Όλα τα απορρίμματα πρέπει να απομακρύνονται από το σπίτι σας σε τακτική βάση.
  • Τα πατώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώρος αναπαραγωγής για όλα τα μικροσκοπικά παράσιτα. Καθαρίστε βαθιά και τακτικά όλα τα χαλιά σας για να ελαχιστοποιήσετε την προσβολή των παρασίτων.
  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, φροντίστε να τα ελέγχετε τακτικά και να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα κατά των παρασιτώσεων.
  • Τα υπαίθρια και ακόμη και τα εσωτερικά κατοικίδια ζώα είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές που εισάγουν παράσιτα στο σπίτι σας.
  • Καθαρίστε τακτικά για να εξαλείψετε πιθανά ίχνη παρασίτων και αυγών.

Εξάλειψη – αντιμετώπιση παρασίτων

Στην περίπτωση που το σπίτι σας είναι ήδη μολυσμένο, πρέπει να κάνετε τώρα (πριν μετακομίσετε) όλες τις προσπάθειες για την εξάλειψη των παρασίτων. Κι αυτό, γιατί κατά τη διάρκεια της μετακόμισής σας είναι πολύ πιθανό να τα “πάρετε μαζί σας”.

Μάθετε πώς να ελέγξετε και να εξαλείψετε το συγκεκριμένο είδος παρασίτου που υπάρχει στο σπίτι σας. Ελέγξτε προσεκτικά το σπίτι σας για πιθανές περιοχές αναπαραγωγής. Εάν έχετε μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα, φροντίστε να τα κρατήσετε μακριά από περιοχές όπου έχει εφαρμοστεί το παρασιτοκτόνο. Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση παρασίτων με απεντόμωση ή απολύμανση από μία εξειδικευμένη εταιρεία μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Συσκευασία για μετακόμιση - Έλεγχος παρασίτων

Έλεγχος παρασίτων & Συσκευασία

Ελέγξτε προσεκτικά κάθε στοιχείο που παίρνετε μαζί σας στο νέο σπίτι σας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό. Για παράδειγμα, το ψιλό κατσαριδάκι κρύβεται σε σκοτεινά μέρη (πχ ντουλάπια κουζίνας καθώς έλκονται από τροφές) και σε κούτες από προϊόν που μπορεί να έχετε μόλις αγοράσει για το νέο σας σπίτι (πχ ψυγείο, φούρνος μικροκυμάτων κ.α) . Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τα φέρετε τα στο νέο σπίτι σας. Τα αντικείμενα που έχουν αποθηκευτεί ή συσκευαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα απαιτούν διεξοδικό έλεγχο. Είναι καλύτερα να το κάνετε τώρα παρά να υποφέρετε μετά. Όταν συσκευάζετε τα αντικείμενα σας, χρησιμοποιήστε νέο υλικό για να αποφύγετε τη μεταφορά αυγών και προνύμφης κατσαρίδων. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη συσκευασία μετακόμισης εξ ολοκλήρου, χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας υλικά, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη ασφάλεια του φορτίου.

Έλεγχος παρασίτων στη νέα σας κατοικία

Πριν από τη μετακόμισή σας, καλέστε κάποιον ειδικό για να επιθεωρήσει τη νέα σας κατοικία όταν είναι ακόμα ακατοίκητη. Εάν αγοράσατε ένα σπίτι, τα θέματα αυτά εξετάζονται πριν από την ολοκλήρωση της πώλησης. Ωστόσο, εάν μετακομίζετε σε ένα διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης πρέπει να το έχει ρυθμίσει όταν έφυγε ο προηγούμενος ενοικιαστής.

Μετακόμιση

Υποθέτοντας ότι το νέο σας σπίτι έχει επιθεωρηθεί και, εάν είναι απαραίτητο, αντιμετωπιστεί από έναν επαγγελματία, επιθεωρήστε το χώρο άλλη μια φορά πριν αποσυσκευάσετε. Μερικές φορές, ένα διαμέρισμα μπορεί να παραμείνει κενό για μήνες πριν κάποιος μετακομίσει, επιτρέποντας μολυνθεί εκ νέου. Κατά την αποσυσκευασία, ελέγξτε προσεκτικά πάλι όλα τα αντικείμενα και ξεφορτωθείτε τα κουτιά μόλις αποσυσκευάσετε.